Tel.: 06 70 3186873

Webshop készítés – termékképek és fotók használata

Fotók és termékképek a webshopban


 

milyen a jó termékfotó
A termékfotók a webshop legfontosabb elemei közé tartoznak. Gondoljunk csak bele, hogy a vásárló, a megrendelő nem tapinthatja, forgathatja a kezében az árut, nem mérheti fel a valós arányait mint egy boltban. A webshopnak egy offline üzlettel szembeni ezen “hiányosságát” kell hogy pótolnunk a fényképpel, a pontos leírással.

Ezért a termékképek a webshopban a nem elhanyagolhatóak, ha nem jók a termékfotók, hamar továbbállnak a vásárlók, mert az a termékkép ami nem elég éles, amelyen nem felismerhetőek a termék tulajdonságai, nem keltenek éppen bizalmat. Felejtsük el, hogy gyorsan kattintott fényképeket használjunk.


Honnan szedjünk jó termékképeket?

Szerencsés, ha a beszállítóktól kapjuk a megfelelő felbontású képet, amit felhasználhatunk a webshopunkban. Ezt mindenképp egyeztetni kell a beszállítóval, mielőtt nekiállunk. Nagyobb cégeknek általában van jó minőségű katalógusképük, amit a rendelkezésünkre bocsájtanak.

Tilos viszont más weboldal termékképeit felhasználni, hacsak a weboldal tulajdonostól erre engedélyt nem kapunk.

Talán sokan nem is tudják, de bizony az interneten fennlévő fényképek nagy része szerzői jogvédelem alatt áll,azok használata a szerző, fénykép tulajdonos engedélye nélkül jogszabályellenes. Itt nem csak termékfotókról van szó, hanem arról is, ha a webshopunk cikkeihez, főoldali képhez, képváltóhoz keresünk aktuális, szezonális hangulatképeket, hiszen találni fogunk bőven.

Hogyan használhatjuk még a termékképeket a webshopban?


Webshop esetén a termékképek nem csak az egyes termékek mellett jeleníthetőek meg. Érdemes egy vagy több galériát létrehozni, amely mutatja pl. az akciós termékeket, vagy ajánlott termékeket.

Érdemes helyet keresni még a legutóbb megtekintett termékeknek is. Velem is gyakran előfordul, hogy keresek pl. egy könyvet valakinek egy webboltban, de mire kiválasztom többet is megnéztem, elolvastam a leírást, vagy még egészen más kategóriába tartozó termékekre is rábukkantam. Ilyenkor segítség, ha a webbolt feltünteti valahol a legutóbb megtekintett termékeket.
[flat_button text=”További cikkek webshop készítésről…” title=”Flat Button” url=”http://www.siptarwebdesign.hu/webshopot-szeretnek/mit-kell-atgondolni-webshop-elinditasa-elott/” padding=”10px 20px” bg_color=”transparent” border_color=”#FF5C00″ border_width=”1px” text_color=”#A9A9A9″ text_size=”10px” align=”left” target=”_self”]

Szólj hozzá!