Tel.: 06 70 3186873

Weboldal orvosoknak, orvosi rendelőknek

Weboldal orvosoknak, orvosi rendelőknek

Biztos Ön is keresett már orvost, szakembert gyógymódot egy olyan problémára vagy betegségre, amivel addig nem szembesült. Az emberek 80-90 %-a ilyenkor első körben az interneten keresi a megfelelő orvost, a fogorvostól a szemészen keresztül a gyermekorvosig. Ma már a virtuális világ a valóságunk kihagyhatatlan referenciapontja.

Miért fontos, hogy saját honlapja legyen egy rendelőnek?

Elsősorban innen tehet szert új páciensekre.Az emberek nem csak keresnek az interneten, de szeretnek információt gyűjteni, és az alapján választani. Vagyis minél több releváns információt oszt meg a honlapon, annál inkább nő a bizalom is a kiválasztott orvos iránt. Mivel az egészségünk a legfőbb javunk is, nem mindegy milyen kezekre bízzuk. Ezt az emberek szeretik előre tudni, kihez mennek majd el, és valóban ért-e ahhoz a problémához a kiválasztott orvos, amiért felkeressük. Egy orvos vagy orvosi rendelő honlapján érdemes ezért a speciális szakterületeket feltüntetni, ill. azon betegségeket, tüneteket, amelyek kezelését az adott orvos vállalja.

Milyen tartalom legyen fenn egy orvos weboldalán?

Az általános tartalmak nagyon fontosak: hogy érem el a rendelőt? Hogy találok oda? Milyen telefonszámon tudok bejelentkezni? Mikor rendel az általam kinézett orvos? Ha nem egyetlen orvos, hanem egy orosi rendelőről van szó: Milyen szakrendelések vannak?

Ha magánrendelésről van szó természetesen a vizsgálatok, kezelések árainak is szerepelnie kell a honlapon.

Az általános részeken kívül hasznos információkat is érdemes megosztani: az egyes kezelt betegségek leírásait, kezelési módjait, betegtájékoztatókat. Amennyiben valamelyik orvosnak speciális területe van, vagy kutatást végzett, végez valamilyen témában, témákban, arról is érdemes ismertetőt, összefoglalást publikálni a honlapon, hiszen ettől szakértelme még hitelesebbé válik.

Miért fontosak kiemelten a képek? Miért csak a jó minőségű képeket szabad használni a weboldalon?

Általános érvényű szabály minden honlapnál: CSAK jó minőségű, szép képeket szabad használni! Miért? A honlap nem csak betűbe foglalt tartalmakat közvetít, hanem egy hangulatot, egy stílust, kommunikál a design által is. Fontos tulajdonságokat közvetít a cégről, jelen esetben a rendelőről: megbízhatóság, szakértelem, kellemes környezet, páciensorientáltság stb. Ezeket a tulajdonságokat egy sötét, vagy szürke, vagy homályos vagy előnytelen fénykép nem tudja. Nem azért kellenek a képek, hogy legyen fenn valami. Még az is jobb ha nincs kép, mintha rossz minőségű képekkel rontunk a rendelő, vagy az orvosok szakértelmének megítélésén, és ez ösztönösen megtörténik, hiszen a vizuális inger mindannyiunkban érzelmeket, érzéseket kelt, de mindenesetre egy nagyon meghatározó tényező a megítélés szempontjából.

 

Szólj hozzá!